“I dream sometimes about flying. It starts out like I’m running really really fast and I’m like super human. And the terrain starts to get really rocky and steep. And then I’m running so fast that my feet aren’t even touching the ground and I’m floating. And it’s like this amazing, amazing realness. I’m free. I’m safe. Then I realize, I am completely alone. And then I wake up.”
— Summer Finn, (500) Days of Summer.

Sunday, March 4, 2012

aku

Gua. Nak menaip perlu datang mood. macam diminta seru.
 I guess i'm not just like anybody who can type for five minutes and click the publish post button. Done.


sedar tak sedar, dah masuk bulan tiga.
aku sentiasa aku yang lama dan mungkinlah berubah sedikit.


aku pernah cakap, kepada seseorang.
even aku tak menulis dalam blog ini pun, bukan bermakna aku lupa.
aku masih boleh ingat segala kejadian walaupun untuk 10 tahun lepas.
mungkin ada lupa sikit, tapi sebahagian besarnya masih segar.


I don't need words on screen, cause i'm always keep in mind like a record, put in a memory box so its stays there safely for forever.


The difference between us. Its good. kalau sentiasa sama sahaja tiadalah ceria dalam hidup. lama-kelamaan mesti mati kebosanan juga kerna tiada kelainan. sama macam hari-hari makan benda yang sama muak juga akhirnya.


Aku mungkin dah tak sunyi lagi.
sunyi dalam kosa kata aku ni bukannya untuk forever alone. sebab aku ada mak, masih ada tempat untuk bertahan. dia yang terbaik pernah aku alami dalam hidup ini. Definisi sunyi disini ialah bilamana kawan untuk berbual hal semasa. dengan mak aku berbual hal peribadi. kiranya kawan-kawan mainkan peranan penting jugak dalam hidup. tapi bukanlah bila tiada kawan, aku mati. a big No.


Terharu,
masih ada yang sanggup menanti.
masih ada yang mencari.
masih bertambah orang baru dalam hidup.
masih ada yang kata rindu.
aku bersyukur masih ada orang yang sentiasa ingat pada aku.
Terima kasih. aku hargai.

aku boleh balas semuanya. cuma aku jenis slow motion. macam dalam sains juga,
hipotesisnya, semakin slow motion pergerakan itu, semakin awesomelah hasilnya.
tunggulah selagi engkau mampu,
menunggu itu mungkin perit,
tapi mana tahu ia membuahkan hasil yang lumayan suatu hari nanti.

2 comments:

syafiqakarim said...

semoga berbahagia pooo
ewah

zee ong said...

Haha. sayang terima kasih. rindu kau :)